Életet mentettek a polgárőrök

2021. augusztus 24. 13:06
Egy 80 éves férfi eltűnéséről érkezett bejelentés a rendőrségre a tegnapi napon, akinek keresését a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve azonnal megkezdték, és a bejelentéstől számított mintegy három órán belül rátaláltak, és őt épségben otthonába vitték.
20210824-gyoreltuntA rendőrségre 2021. augusztus 22-én 16 óra 12 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a nap során egy győrújbaráti idősotthonból eltűnt egy idős, beteg férfi, nem tudják hova mehetett, ezért a megtalálásához segítséget kérnek.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja haladéktalanul a helyszínre irányította a győri rendőröket, és a kutatáshoz nyomban önként csatlakozott a Győr-Moson-Sopron megyében működő hat polgárőr egyesületből 40 munkatárs is.  
A polgárőrök terepjáróikkal vizsgálták át Győrújbarát nehezen bejárható erdős, bokros területeit, amikor Dávid Balázs, a Győrújbaráti Polgárőr és Tűzoltó Egyesület tagja az erdőben rálelt – a fűben fekvő – szépkorú férfire, és őt sértetlenül visszavitte az idősotthonba.

forrás: Police.hu