Folytatódott az OPSZ országjáró fóruma (+ fotók)

2019. április 07. 20:50
Folytatódott az OPSZ országjáró fóruma (+ fotók)
Ezúttal Győr adott otthont az Országos Polgárőr Szövetség érdekegyeztető- és vitafórumának, amelynek témái között szerepeltek az egyesületek működésével kapcsolatos kérdések, a szolgálatellátást érintő feladatok és a taglétszám alakulása.
2019. április 5-én, Debrecen után Győrben rendezték meg az Országos Polgárőr Szövetség nyugat-magyarországi érdekegyeztető- és vitafórumát. Hasonlóan a kelet-magyarországi kerekasztal beszélgetéshez egyesületi és megyei vezetők és dr. Túrós András, az OPSZ elnöke vettek részt a fórumon, ahol a polgárőrség működésével, eredményeivel kapcsolatos kérdésekre, problémákra kerestek válaszokat.
További képek itt, illetve a FotóalbumbanCsaplár Zoltán, Győr-Moson-Sopron megyei szövetség elnöke, mint házigazda nyitotta meg a fórumot. A folytatásban az OPSZ elnöke vette át a szót és beszédében elmondta, hogy az a munka, amit a polgárőrök végeznek elismerésreméltó, hisz ingyen és önkéntesen teljesítik a vállalt feladataikat.
Fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a Polgárőrség társadalmi elismertsége kimagasló, a csúcson van. Ezt az eredményt pedig meg kell védeni azoktól a személyektől, akik bomlasztani, demoralizálni akarják, azt az egységet, amelyet ezek az egyeztetések is jól mutatnak.
További képek itt, illetve a FotóalbumbanBeszédében kitért több lényeges pontra, többek között a polgárőrök közterületi jelenlétére és az ifjak toborzására is. Elmondta, hogy a közterületi szolgálat alap feladata a Polgárőrségnek. Erre a jövőben is kiemelt hangsúlyt kell fektetnie a Polgárőrségnek, hiszen ezért jött létre. Továbbá az ifjú polgárőrök toborzása, illetve támogatása is lényeges a Polgárőrség számára. Fontos feladatunk megszólítani az ifjakat és találni olyan csatornákat, amelyek ezeket lehetővé teszik – hangsúlyozta az elnök. Emellett igen fontos kérdés volt, hogy milyen az információ mozgása az OPSZ és az egyesületek között.
Ezután következett a jelenlévők, egyesületi vezetők hozzászólása, válasza az OPSZ elnökének gondolatébresztőjére. A fórumon rendkívül konstruktív és megoldásokat kereső beszélgetés folyt.
Az egyesületek képviselői felszólalásaiban elmondták az adott terület sajátosságait a polgárőrség szemszögéből. Dr. Túrós András által felvetett kérdésekre, felvetésekre az egyesületi vezetők elmondták tapasztalataikat és megosztották a napi szolgálatellátással, szolgálatszervezéssel, működéssel kapcsolatos problémáikat. Összességében elmondható, mind a debreceni, mind pedig a győri fórum sikeres és előremutató volt. A fórumon elhangzott vélemények jól mutatják, hogy a Polgárőrség egységes és ezt az egységet tovább kell erősíteni!
Az ülést dr. Túrós András zárta, aki számos felvetésre reflektált.

szerző: Erdős Csaba 
fotó: Sebestyén Jenő
További képek itt, illetve a Fotóalbumban
További képek itt, illetve a Fotóalbumban