Ifi polgárőrök képzése Koroncón

2016. április 09. 10:18
Ifi polgárőrök képzése Koroncón
A Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese Madarász István április 06-án tartott prezentációt a polgárőrség munkájáról, és tevékenységéről a Koroncói II. Rákóczi Ferenc Általános iskola 5-6-7-8. osztályos tanulóinak. Az oktatás célja volt, hogy a gyerekek megismerjék a polgárőrség munkáját, tevékenységét, célkitűzését.

Madarász István, aki egyben a Koroncói Polgárőr Egyesület vezetője is, először beszélt a Polgárőrség alakulástól napjainkig tartó történelméről, az ifjú polgárőrségről, illetve az 50 óra közösségi szolgálat adta lehetőségekről.
A gyerekek nagy odafigyeléssel vettek részt a foglalkozáson, és a prezentáció végén kérdésekkel halmozták el az előadót. Jó példa ez arra, hogy a gyerekek bevezetése a polgárőr életbe soha nincs korán. Nem az első foglalkozás volt már ebben az iskolában, hisz februárban az erkölcstan óra keretén belül kérték fel az egyesület vezetőjét, hogy tartson előadást a 2. osztályos tanulóknak.

Madarász István kiemelte: Így lesz hagyomány az iskolában, hogy jó szándékkal és a jó érdekért nevelni tudjuk a falu gyermekeit, akik a jövőt képviselik majdan.