Járvány idején is együtt a faluért

2020. november 20. 21:32

Gönyű község önkormányzata ismét segítségül hívta a Gönyűi Polgárőr Egyesületet, hogy működjenek közre a járvány elleni védekezésben.

20201120-gonyu- A végrehajtandó feladat előzménye, hogy az önkormányzat maszkokat, védőkesztyűt és kézfertőtlenítő csomagot juttatott el a fokozottan veszélyeztetett, 70 éven felüli lakosoknak. A polgárőrök azt a feladatot kapták, hogy a hangosbemondóval felszerelt járőrautóval három alkalommal járják a települést és kérésre pótolják az elfogyott kézfertőtlenítő folyadékot - mondta el Horváth Attila, az egyesület sajtófelelőse.

Az egyesület tagjai a kijárási korlátozások bevezetése előtt és után is folyamatosan figyelemmel voltak a településen a járványügyi előírások betartására, a maszkviselési szabályok alkalmazására. Ahol szükséges volt, ott figyelmeztetéssel éltek. November 11-e óta azonban már a kijárási korlátozás betartatását is ellenőrzik, és kiemelt figyelmet fordítanak az idős személyekre, illetve a beköszönő hideg időjárás esetén a veszélyeztetett falubeliekre is többször ránéznek.

- Az ónkormányzat és a polgárőr egyesület tagjai a lehetőségeik keretein belül igyekeznek megtenni mindent annak érdekében, hogy mindenki biztonságban legyen a faluban, hiszen – azon kívül, hogy családok szeretteiket hazavárják – jövőre nagyon sok munka vár ránk, hogy tegyünk együtt egymásért, hogy újra élhesse a falu a korábbihoz hasonló, megszokott életét - jegyezte meg a sajtófelelős.

szöveg és fotó: Horváth Attila