Közlekedésbiztonsági nap az iskolában

2020. február 10. 19:49
Közlekedésbiztonsági nap az iskolában

2020. január 27-én és február 03-án Péren az Öveges József Általános Iskolában a Győri Rendőrkapitányság Pannonhalmi Rendőrőrs együttműködésével közösen közlekedésbiztonsági napot tartottak a polgárőrök, melyet a gyermekek nagy érdeklődéssel fogadtak.

A közlekedésbiztonsági nap keretén belül a gyermekek a gyalogos és a kerékpáros közlekedés alapvető szabályainak elméleti oktatására került sor. Fontos a közlekedési ismereteink bővítése, és ezáltal a balesetmentes közlekedésünk elősegítése.
A rendezvény sikeres lebonyolításában a Győri Rendőrkapitányság Pannonhalmi Rendőrőrs körzeti megbízottja, aki egyben az iskola rendőre is Szabó Balázs rendőr főtörzsőrmester és Gerendai Sándorné nyugállományú rendőr őrnagy, polgárőr vettek részt.

Célunk a közlekedési szabályok megismertetése mellett a gyakorlatiasság hangsúlyozása, hogy az elméleti tudásunkat a gyakorlatban is tudják alkalmazni a tanulók valamint a közlekedésük során előforduló veszélyhelyzeteket időben felismerjék – közölte Csaplár Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.