Megyei Polgárőr Nap Győrasszonyfán

2016. július 07. 23:02
Megyei Polgárőr Nap Győrasszonyfán
A Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség július 2-án, Győrasszonyfán tartotta meg a Megyei Polgárőr Napot.

A Győrasszonyfai Polgárőr Egyesület korábbi jelentkezését elfogadva döntött úgy a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség, hogy ez évben Győrasszonyfán, a falunappal egy napon, július 2-án tartsák meg a megyei polgárőrök értékelő, a jók között is legkiválóbbakat elismerő, a kapcsolatok építését a polgárőrök kikapcsolódást elősegítő, a hátteret biztosító család elismerését hangsúlyozó napját. Az eseményen megjelent a Megyei Közgyűlés elnöke, alelnöke, a megye rendőri, katasztrófavédelmi szerveinek magas rangú vezetői, az OPSZ képviselője, más megyei polgárőr szövetség elnöke.

A rendezvényt – a vendéglátók által főzött ízletes babgulyás és pogácsák elfogyasztása után - Csaplár Zoltán, a Megyei Polgárőr Szövetség elnöke nyitotta meg, aki – akárcsak az OPSZ képviseletében később szóló Cseh István, az etikai bizottság elnöke - kiválónak értékelte a végzett munkát, köszönte a polgárőrök önkéntes feladatellátását, köszönte a feleségek és a családok háttértámogatását. Németh Zoltán, a Megyei Közgyűlés elnöke, szintén köszönetet mondott a polgárőrök áldozatos munkájáért, Németh Lajos rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi igazgatója kiemelte, hogy a Polgárőrség a Rendőrség stratégiai partnere, a polgárőrök jól és eredményesen egészítik ki a járőr feladatok ellátását. Sári Ákos tűzoltó alezredes, a Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője a Polgárőrség és az általa képviselt szakterület eredményes együttműködését emelte ki.

Csaplár Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöke ad át elismerést a megyei polgárőr naponA program ezt követő részében az elismerések, kitüntetések átadására került sor. A Polgárőr Érdemkereszt bronz fokozata kitüntetésben Szalóki Etelka, a Soproni Polgárőr Egyesület és Tomozi Miklós, az Önkormányzati Polgárőrség Győrasszonyfa tagja részesült. Az Érdemkereszt ezüst fokozatát Kovács István és Vörös Ferenc, a Soproni Polgárőr Egyesület, valamint Tobak László a Lázi Polgárőr Egyesület tagjai kapták. Az arany fokozatot hárman: Németh László a Jánossomorjai, Svégler István a Lövői és Horváth Attila a Gönyűi Polgárőr Egyesület tagjai érdemelték ki. Emellett átadtak még Kiváló Polgárőr Munkáért kitüntetéseket, Szent László jubileumi emlékplaketteket, elismerő okleveleket, illetve a Rendőrség a tartalmas és kiemelkedő együttműködéséért Szent György emlékplaketteket.

A nap további programjai keretében lehetőség volt megismerni a rendőrség által kiállított technikákat, a pályázaton nyert Skoda Yeti polgárőr autót, rendőrségi elfogó audit, a rendőrségi mozgó bűnügyi labort, a pannonhalmi Katasztrófavédelmi Őrs jóvoltából egy fecskendős tűzoltóautót. Az érdeklődők a rendőrségi sátornál tesztlapokat tölthettek ki, valamint érdeklődhettek a polgárőrök munkájáról, a polgárőrré válás lehetőségéről. A kíváncsiak lovas kocsiról ismerhették meg a települést. A gyermekek részére ugráló vár, kézműves foglalkozás és arcfestés biztosította a szórakozást. Lehetőség volt Bálint Árpád, Győrasszonyfa díszpolgára szobrainak megtekintésére.

Forrás: Horváth Attila