Programértékelés Győrben

2016. november 09. 18:06
Programértékelés Győrben
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség képviselői értékelték a megyében zajló Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program eddigi eredményeit.

A Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program - az országos programindítót követően - Győr-Moson-Sopron megye vonatkozásában mindkét megyei jogú városban, Győrben és Sopronban is elindult. Az érintett rendőrkapitányságok és polgárőr szervezetek vezetői 2016. november 8-án közös találkozó keretében egyeztették a programterv eddig megvalósult eredményeit, illetve megegyeztek a jövőbeli prevenciós feladatokról.
Az értekezletet Németh Lajos rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg. A tanácskozáson részt vett Borsi Róbert Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselője, Váczi Attila rendőr alezredes, a Győri Rendőrkapitányság vezetője, Péter Csaba rendőr alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály osztályvezető-helyettese, míg a Megyei Polgárőr Szövetség részéről Csaplár Zoltán elnök, valamint Győr város tekintetében Szvitek Norbert, az Arrabona Polgárőr Egyesület elnöke, Sopron képviseletében pedig Víg József a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke.
A megjelentek értékelték az eddig elvégzett tevékenységet és egyetértettek abban, hogy a polgárőrség és a rendőrség szoros együttműködése elengedhetetlen a lakosság szubjektív biztonságérzetének fokozásában. A polgárőrök prevenciós munkája - kiemelten a fiatalok tekintetében folytatott tevékenységük - nagymértékben hozzájárult a bűncselekmények számának csökkenésében. A Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program részeként az elkövetkező évben is sok feladat mutatkozik, amelyek sikeres megoldását még szorosabb együttműködéssel, rendőr-polgárőr közös szolgálatok erősítésével és a polgárőrök egy-egy konkrét feladat előtti hatékony felkészítésével lehet elősegíteni - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.