Újabb motorok segítik a polgárőrök munkáját

2021. november 17. 15:09
A két négyhengeres, 1300 köbcentis motort a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, Dr. Forrai Zsolt r. ezredes adta át Csaplár Zoltánnak, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség vezetőjének, és Vig József Attilának a Soproni Polgárőr Egyesület elnökének.
20211117-gyormotorA 2021. november 12-én 11 órakor tartott ünnepélyes átadón a rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes hangsúlyozta, hogy két nagy teljesítményű, kiváló állapotban lévő, keveset futott motorkerékpár kerül a mai nappal legfontosabb stratégiai partnerük birtokába. A járművek átadásával a cél az volt, hogy a soproni polgárőrség munkájának hatékonyabbá tételével, mobilitásuk fokozásával növeljük a közbiztonság fenntartását célzó járőrtevékenységüket.

Csaplár Zoltán beszédében megköszönte a támogatást, és kiemelte: megyénk, az ország nyugati kapuja, így nagy szerep hárul az itt szolgálatot teljesítőkre a közrend fenntartásában. A kiemelt feladatok ellátása viszont csak megfelelő technikai háttér biztosításával hajtható végre. Ebben segíti a soproni polgárőröket a most kapott két jármű. A Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöke elmondta, hogy a motorkerékpárok vezetőinek elméleti és gyakorlati képzésen is részt kellett venniük, hogy biztonsággal használhassák saját, illetve a rendőrséggel közös szolgálataik során a Yamaha FJR 1300 típusú kétkerekűt.

A rendezvény végén Vig József Attila a Soproni Polgárőr Egyesület részéről ünnepélyes keretek között átvette a motorok indítókulcsait, majd átadta azokat a járműveket vezető polgárőröknek.

forrás: Police.hu