Újabb sikerek Pannonhalmán

2015. június 16. 21:34
Újabb sikerek Pannonhalmán

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitány, Csizmadia Gábor dandártábornok egy Suzuki típusú szolgálati gépjárművet adományozott a pannonhalmai Szent Márton Polgárőr Egyesületnek. Az átadásra a megyei főkapitányság épületében került sor. A gépjárművet Csaplár Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöke és Koczka Zoltán, a pannonhalmai egyesület elnöke vehette át.

Az adomány azért is fontos momentuma a két testület szoros és bizalmi kapcsolatának, mert Pannonhalma kiemelt fontosságú település, turisztikailag a legfrekventáltabb a térségben. Apátsága a világörökség részét képezi. Viszont a közbiztonság megelőzésére, megőrzésére eddig a polgárőr egyesületnek nem állt rendelkezésére egy modern, kiváló műszaki állapotú járőrautó. Most ezt a hiányt sikerült pótolni.

Csaplár Zoltán őszinte örömmel köszönte meg az ajándékot, szavaiból kitűnt, hogy ennél jobb helyre nem is kerülhetett volna a gépjármű. Saját erőből ugyanis a pannonhalmi egyesület nem tudott volna járőrautót vásárolni, az aktuális pályázatok pedig nem teszik lehetővé, hogy városi rangú települések egyesületei új autó beszerzésére pályázhassanak.

Az átadó ünnepség után a polgárőrség képviselői személyesen juttatták el Pannonhalmára a járőrautót, hogy megkezdhesse önzetlen szolgálatát a lakosság és a városba érkező vendégek, kirándulók örömére.

 

Áhitattal figyelik a kisiskolások a rendőr-polgárőr előadást PannonhalmánTakács Krisztián, a Megyei Polgárőr Szövetség sajtóreferense arról is tájékoztatást adott, hogy ezután egy másik, előre szervezett program is várta az elnököket. Pusztai Antal, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség tiszteletbeli elnöke a Radnóti Miklós Általános Iskolába szervezett egy előadást, ahol Rozsnoki Zsuzsanna tankerületi igazgatóval, Molnár Csabával, a Győrasszonyfai Polgárőr Egyesület elnökével, és a rendőrség képviselőivel együttesen egy interaktív bemutatóval igyekeztek felkészíteni az iskola tanulóit és a megjelent szülőket a szünidő alatt kiemelt fontosságú közlekedési szabályokra, a közlekedés sajátosságaira, a közutak veszélyeire. A gyermekek által feltett kérdésekre örömmel adtak választ a közlekedésrendészet szakemberei, sőt, a megyei elnök úr is tudott saját életéből jó tanácsokkal szolgálni, miként lehet a közlekedésben szabályosan részt venni.

A rendezvényen kiemelték még az iskola, a polgárőrség és a rendőrség jó kapcsolatát, amely hosszútávon biztosítja a tanulók morális fejlődését, felelősségtudatuk formálódását.