560 zsák szemét

2015. május 27. 21:05
560 zsák szemét

Jelentős mennyiségű szemetet szedtek össze Haláp, Fancsika és Nagycsere területén az önkéntesek.

A Haláp és Nagycsere Polgárőrség immáron három héten belül kétszer szervezett szemét gyűjtést összefogva a vadászokkal, erdészekkel, rendőrséggel, a református egyházzal, a családsegítő szolgálattal és a helyi képviselővel.

Április 25-én reggel a halápi sportpályán gyülekeztek a szemétszedők azzal a céllal, hogy a halápi, fancsikai, nagycserei területeket megtisztítsák a szeméttől. Száztizenheten (!) érezték úgy, hogy tenniük kell környezetükért, hogy az tisztább, élhetőbb legyen. Volt olyan terület, ahol több zsáknyit gyűjtöttek össze, ami elsősorban háztartási hulladék illetve építési törmelék volt. A szemétben törött WC csészét, ablaküveget, tükröt is találtak a gyűjtők, ami a vadon élő állatokra is veszélyes lehet. A végére annyi szemetet szedtek össze, hogy az 4 darab 10 köbméteres konténerbe sem fért bele.

A fenti hírnek az ad aktualitást, hogy a polgárőrök május 16-án a helyi vadásztársasággal újra neki lendült, és csatlakoztak a "Te Szedd – Önkéntesen a Tiszta Magyarországért" akcióhoz, amin 56-an vettek részt. Ők ismét kesztyűt húznak és újabb 560 zsák szemetet szedtek össze – közölte Hadházi Ferencné, a Haláp és Nagycsere Polgárőrség elnöke.