Bűnmegelőzési konzultáció Debrecenben

2016. július 21. 09:19
Bűnmegelőzési konzultáció Debrecenben
A Campus Fesztiválra ellátogatók biztonsága érdekében egyeztettek a hajdú-bihari rendőrök és a helyi polgárőrök 2016. július 19-én Debrecenben.

A konzultációra azért került sor, mert 2016. július 20-án kezdődik a Campus Fesztivál – Kelet-Magyarország legnagyobb koncert programja –, amelyen fiatalok tízezrei vesznek részt. A rendezvény népszerűségének köszönhetően és a magas látogatói létszámra való tekintettel a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a közrend és a közbiztonság fenntartására a program egész ideje alatt.
A rendőrségen kívül azonban a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért szervezet munkatársai is jelentős szerepet vállalnak a rendezvény biztosításában. Dr. Juhász Zoltán r. alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője által tartott konzultáció az ő felkészítésüket szolgálta.
Az egyeztetés során az előadó ismertette a fiatalkorúak által elkövetett bűncselekmények jellemzőit és az áldozattá válásuk oksági tényezőit, valamint felhívta a figyelmet azokra a jogsértésekre, amelyek a tömegrendezvényeken leggyakrabban előfordulnak.
Tekintettel arra, hogy a fesztivál biztosításában – közösségi munka keretén belül – ifjú polgárőrök is részt vesznek, az osztályvezető megemlítette a polgárőr tevékenységet végző, közfeladatot ellátó személyek jogait és kötelességeit, valamint felsorolta azokat a jogsértéseket, amelyek a szolgálat során a polgárőrt veszélyeztetik.
Az alezredes kérte a polgárőröket, hogy a figyelem elsősorban a fiatalabb korosztályra irányuljon, hiszen a nagyobb forgalom, a zsúfoltság, a „bulihangulat” és az éjszakába nyúló programok miatt az áldozattá válás tekintetében fokozottabb veszélynek lehetnek kitéve.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság