Debrecenben is kint voltak a polgárőrök

2016. november 04. 19:52
Debrecenben is kint voltak a polgárőrök

A temetőbe látogatók többségének tetszett, és elismerően nyilatkoztak a polgárőr jelenlétről. Többek közt ez is kiderült a debreceni polgárőrök halottak napi szolgálatának kapcsán.

 

A Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért polgárőrei Debrecen város vezetői kérésének megfelelően 2016-ban is részt vettek az október végi hosszú hétvége ünnepei alatt a közrend és közbiztonság ellátásában - mondta Dolycsák Ferenc, az Egyesület alelnöke. – A forgalmi rend biztosítását, illetve a temetőkhöz közlekedő helyi buszjáratokon végzett figyelő szolgálatok végrehajtását a Debreceni Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának munkatársaival közösen végeztük el.
Dolycsák Ferenc alelnök elmondta még, hogy a polgárőrök az öt nap alatt reggel 8 órától este 20 óráig teljesítettek szolgálatot és ezalatt összesen 620 órányi önkéntes munkával segítették Cívis város közbiztonságát. A napi 12 órás járőrszolgálat ellátásához két szolgálati autójukat is bevetették.

Munkájuk hatékonyságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a forgalmi rend biztosítása mellett zökkenőmentesen zajlott a hatalmas gépjárműforgalom irányítása. A tömegközlekedési vállalat célirányos járatain szolgálatot teljesítő polgárőrök jelenléte emelte a tömegközlekedési eszközökön utazók szubjektív biztonságérzetét is.
Végezetül az alelnök még hozzátette: Örömmel jelenthetem, hogy több utas is kifejezte pozitív és egyben támogató véleményét a polgárőrök hasznos jelenlétéről.