Elbúcsúztunk Nagy Gyulától

2020. május 29. 22:46
Elbúcsúztunk Nagy Gyulától

Utolsó útjára kisértük Nagy Gyulát, a Nyíradony Városi Polgárőr Egyesület elnökét, akit az Országos Polgárőr Szövetség a saját halottjának tekintett.


Mindig megrázó élmény egy temetésen való részvétel, hát még akkor, ha olyan embert kisérünk utolsó útjára, mint Nagy Gyulát, aki mérhetetlen munkájával rengeteget tett a Polgárőrségért, az egyesületéért, a települése biztonságáért, az emberekért.

Az OPSZ elnökségének díszkoszorúja NyíradonybanRengetegen jöttek össze május 29-én a Nyíradonyi Köztemetőbe, hogy tiszteletüket fejezzék ki az elhunyt előtt. Így az Országos Polgárőr Szövetség elnökségének, illetve tisztségviselőinek számos tagja, köztük dr. Túrós András az OPSZ elnöke és Csóra György elnökhelyettes is, de az elhunytat elkísérte utolsó útjára Tasó László országgyűlési képviselő, volt Közlekedéspolitikáért felelős államtitkár is, aki a polgárőrök nagy tisztelőjének és támogatójának számít. És nyíradonyi lakósként nem csak helyi szinten, de lelkesen harcolt/harcol Magyarország 63 ezer polgárőrének érdekéért.

Miután a ravatalozónál dr. Túrós András elhelyezte az OPSZ elnökségének díszkoszorúját, a sírnál már Tóth Tibor, a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége tiszteletbeli elnöke olvasta fel halottbúcsúztatóját.
Ismét gyászolunk, ismét búcsúzunk, ismét eltávozott egy őszinte barát, egy nagyszerű vezető, akit tisztelünk, akit magunkénak tudunk – mondta Tóth Tibor, aki az emlékezés során felelevenítette: Nagy Gyula sokat tett az elmúlt negyedszázadév alatt a polgárőrökért. 25 évig volt a nyíradonyi egyesület elnöke, 10 évig töltötte be a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség Felügyelő és Ellenőrző Bizottságának elnöke. Egészségét sem kímélve sokat tett a Hajdú-Bihar Megyei és az Országos Polgárőr Szövetség között fentálló elmérgesedett kapcsolatok és az együttműködés helyreállításáért. Nagy Gyula óriási rutinnal rendelkező, felkészült, önérzetes, az igazságért küzdő és véleményét vállaló, kritikus ember volt. Komolyan vette a választott tisztségeit, minden tettével bizonyította eltökéltségét és hozzáértését.
Dr. Túrós András és Tasó László kisérik utolsó útjára Nagy Gyulát
Nagy Gyula elhivatottságát mi sem jelzi jobban, mint hogy számos állami és rendvédelmi vezetőtől kapott elismerést, kitüntetést. Büszke volt arra, hogy a Magyar Parlamentben vehette át a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkereszt Polgári fokozatát, de átvehette a helyi önkormányzat Pro Urbe díját, kiérdemelte Az Év Polgárőre címet, kétszer is megkapta a Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozata kitüntetést, illetve legutóbb az OPSZ elnökétől kapott egy díszkardot is.

Nagy Gyula szívós akarattal, eltökéltséggel harcolta végig életpályáját. Sorsát jól példázza Arany János sorai: Legnagyobb cél pedig itt, e földi létben, Ember lenni mindig, minden körülményben.

Nagy Gyula 70 évet élt.