Elnöki fórum Debrecenben

2019. november 05. 20:45
Elnöki fórum Debrecenben

Rendkívüli elnökségi ülést tartott 2019. október 28-án a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség, ahol az OPSZ elnöke közvetlen tájékozódott a megyei polgárőrök helyzetéről.

Az OPSZ elnöke a következő 2-3 hónapban valamennyi megyei szövetség elnökségi ülésére ellátogat, ahol közvetlen információt kap a megyében működő polgárőr szervezetek életéről, problémáiról, örömeiről. Ennek első állomásaként október 28-án a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség elnökségi ülésére ment el, amin részt vettek a térségben élő tisztségviselők is.

– Ennek az elnöki látogatásnak elsősorban az volt a célja, hogy tekintsük át az OPSZ és a Megyei Szövetség kapcsolatát, nézzük meg, hogy az OPSZ határozatai hogy hatályosulnak – mondja dr. Túrós András. – Nagyon fontos, hogy ez nem ellenőrzés, sokkal inkább egy baráti látogatás, egy tanácsadás, ahol mindenki elmondhatja a véleményét az OPSZ-ről, annak döntéseiről, a végrehajtási nehézségekről.

Boros Viktor megyei polgárőr elnök is kifejtette az értekezleten a véleményét, miszerint a HBMPSZ és az OPSZ kapcsolatának rendezéséhez mindenképp szükséges volt egy új, konstruktív együttműködésre. Megítélése szerint az utóbbi időben látványosan javult a megye és az országos vezetés kapcsolata, és sokat tesz azért, hogy konszolidálódjon az együttműködés. – Fontos, hogy a Megyei Szövetség újra elfoglalhatja az őt megillető helyét az OPSZ-ben.
Boros Viktor végül megfogalmazta: A jövő feladata lesz az, hogy Debrecen valamelyik középiskolájában polgárőr centrum jöjjön létre.

Az ülésen az OPSZ elnöke mellett ott volt még Csóra György az OPSZ elnökhelyettese, Török Barna FEB elnök, valamint Szabó Zoltán szakmai alelnök is akik személyesen gratulálhattak Molnár Miklósnak, a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért leköszönő elnökének, akinek dr. Túrós András a Debrecen város közbiztonságáért és a polgárőr mozgalomban végzett munkája elismeréseként a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatú elismerését adta át.

Az elnöki fórum következő állomása Nógrád megyében lesz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szűk kőrű ünnepség keretében elismerés átadására került sor 2019.10.28-án a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség irodájában.

Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a „Polgárőr Érdemkereszt Arany  Fokozatát” adta át Molnár Miklós a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért leköszönő elnökének Debrecen város közbiztonságáért és a polgárőr mozgalomban végzett munkája elismeréseként.

Az elismerés átadásánál jelen volt Csóra György az OPSZ elnökhelyettese, Török Barna az OPSZ FEB elnöke és Boros Viktor a HBMPSZ elnöke.