Futóversenyt neveztek el a Polgárőségről

2016. április 15. 22:32
Futóversenyt neveztek el a Polgárőségről

A hagyományoknak megfelelően idén is megtartották a III. Kráter Kupa elnevezésű futóversenyt, melyen polgárőrök futottak is, biztosították is, sőt egy futamot a rendezők el is neveztek a polgárőrökről.

2016. április 09 –én Nagyhegyesen rendezték meg a III. Kráter Kupa futóversenyt . A borongós idő ellenére a négy távon, 3, 5, 13 és 21.5 km-es szakaszon összesen 216 futó indult el. A futók 29 településről Ónod, Nyíregyháza, Hajdúszoboszló, Karcag, Nagykálló, Budapest, Debrecen, Tiszakeszi, Hajdúböszörmény, Újfehértó, Nádudvar, Berettyóújfalu, Tiszaújváros, Tiszapalkonya, Gáborján, Bocskaikert, Pocsaj, Balmazújváros, Gyula, Szolnok, Hajdúnánás, Zemplénagárd, Püspökladány, Kengyel, Vámospércs, Nyírpazony, Ebes, Báránd és Nagyhegyesről érkeztek.

Tóth Attila Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség elnöke adja át a megérdemelt kupát az egyik versenyzőnekA Nagyhegyesi Polgárőr Közhasznú Egyesület a kezdetek óta biztosítja a futók útvonalát, segítve a szervezőket, akikből többen maguk is polgárőrök. Az idén az 5 km–es távnak névadó szponzora lett a polgárőrség, a név: „5km-es POLGÁRŐR-futam”. Ebben segítséget nyújtott a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség vezetése, élén Tóth Attila Sándor megyei elnök, aki a győzteseknek két kupát ajánlott fel, és adott át. A támogatásért cserébe, a távra a Polgárőrök ingyen nevezhettek. Érkezett nevezés Debrecenből, Nádudvarról, Nagyhegyest egy Ifjú polgárőr képviselte.

Díjátadó vendége volt Bodó Sándor országgyűlési képviselő is, aki a félmaraton helyezetteinek adta át a megérdemelt jutalmakat. Bodó Sándor kiemelte, remek ötletnek tartja a polgárőr futamot, és ennek a kezdeményezésnek a folytatását illetve kiterjesztését javasolja.