Közbiztonsági nyílt nap Hajdúnánáson

2016. április 26. 19:10
Közbiztonsági nyílt nap Hajdúnánáson

A „Sport - Művészet - Rendvédelem Az Esélyegyenlőség Jegyében” címmel közbiztonsági nyílt napot tartott a Hajdúnánási Rendőrkapitányság április 8-án, a Köztársaság téren. A rendezvényen mintegy 400 gyermek ismerkedett meg a rendőrök, a polgárőrök, a tűzoltók és a mentők munkájával.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvánnyal, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságával és a Hajdúnánási Rendőrkapitánysággal közösen 2016. április 8-án Közbiztonsági Nyílt Napot rendeztek a város óvodásai és általános iskolás tanulói részére Hajdúnánás főterén.
A nyílt nap célja a gyermekek számára a rendvédelmi szervek tevékenységének bemutatásán túl a játékosan bűn- és baleset-megelőzésre nevelés, valamint, a hasznos időtöltés lehetőségeinek bemutatása volt. A rendezvényt dr. Vincze István rendőr alezredes, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg, aki beszédében kiemelte: nem titkolt szándékunk a rendezvénnyel a város legfiatalabb korosztályának közlekedési ismereteit fejlesszük, bővítsük mindezt játékos, érthető módon. A megnyitó során kapitányságvezető köszönetét fejezte ki a rendezvény lebonyolításához segítséget nyújtó minden intézmény, társszerv képviselőjének és a városnak.
A Közbiztonsági Nyílt Nap keretében a Hajdúnánási Rendőrkapitányság, a Hajdúnánási Polgárőr Egyesület, a Katasztrófavédelem, a Mentőszolgálat, és a Vöröskereszt közreműködésével nagyszabású mentési gyakorlatát követhették nyomon a gyerekek. A mentési gyakorlat után a diákok különböző technikai bemutatókat többek között a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Cívis Közterületi Támogató Alosztályának fegyverzet-technikai bemutatóját tekinthették meg, és kerékpáros ügyességi és elméleti vetélkedőkön mérhették fel közlekedési tudásukat, melyet a rendőrök és a polgárőrök koordináltak. A vetélkedő közben a fiatalok megtekinthették a rendvédelmi szervek által használatos járműveket, eszközöket, melyeket nagy érdeklődés övezett. Eközben bepillantást nyerhettek a rendőrök, a polgárőrök, a katasztrófavédelem, és a mentők mindennapjaiba. Egyesület tovább népszerűsítette a Polgárőrség hírnevét, bemutatta feladatait és bízik benne, hogy a Polgárőrség jövő nemzedéke ezen fiatalok közül kerül majd ki.