Lovas képzés Debrecenben

2015. október 01. 19:34
Lovas képzés Debrecenben
Gyakorlati és elméleti lovas polgárőr képzés zajlott 12 lovasnak és lovának, illetve további 15 fő aktuálisan gyalogos polgárőr lovasnak, mint megfigyelőnek 2015. szeptember 17-20. között, Debrecenben.

Az eső sem zavarta a lovas polgárőröket a gyakorlati képzés alatt, hiszen sokszor a járőrözés során is nyakukba szakad az ég. A gyakorlat folyamán a lovasok járőrszolgálatot is adtak a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért polgárőreivel közösen.

A képzésért külön köszönet Domoszlai Dániel lovas edzőnek, a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztály volt vezetőjének, aki társadalmi felajánlásként, szabadidejében foglalkozott a lovas polgárőrök gyakorlati képzésével. Szintén köszönet a szervezésért a házigazda debreceni egyesületnek és Budai Mónikának, a lovas csoport vezetőjének.

A részt vevő lovas polgárőrök így vélekedtek: "Köszönet az OPSZ vezetőségének, hogy lehetővé tették ezt a színvonalas oktatást tapasztalt és képzett vezetőkkel. Sok hasznos és fontos információhoz juthattunk. Köszönet a debreceni házigazdáknak, hogy jól érezhettük magunkat, örömmel fogadtak minket, és végezetül Debreceni járőrözésen is részt vehettünk!”