Megmentették a fogyatékkal élőt

2016. május 26. 10:13
Megmentették a fogyatékkal élőt
Komolyan vették a debreceni polgárőrök a lakossági bejelentést, és ezzel megmentették a fogyatékkal élő ember életét.

A Zsaru Magazin számolt be arról, hogy május 6-án egy helyi polgárőrnek szóltak azok az aggódó munkások, akik egy közeli földterületen dolgozva meglátták, hogy a Debrecen-Nagycserei tanyán lakó 50 éves férfi zaklatott állapotban, kötéllel a nyakában az erdőbe ment.

- A munkások próbálták a siket férfit feltartóztatni és valamilyen formában kommunikálni vele, de nem jártak sikerrel - meséli Demeter Erika rendőr főhadnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A munkások segítségért fordultak az egyik helyi polgárőrhöz, aki azonnal riadóztatta társait, illetve jelezte a történteket a Rendőrségnek. Rövid időn belül 16 rendőr és 9 polgárőr is kereste a családtagokkal együtt az eltűnt férfit.
A gyors reagálás sikerrel kecsegtetett, mivel a közben megérkezett nyomkövető rendőrkutya szagot fogott, és az erdő sűrűjében, egy fa tövében, nyakán bikakötéllel ám szerencsére még életben megtalálták a férfit.

- A rendőrök nyugtatták, vigasztalták, miközben megszabadították a huroktól, majd írásban kommunikáltak vele – teszi hozzá a főhadnagy. – A férfi sírva vetette papírra, hogy fogyatékossága miatt nem tudta magát megértetni a tanyája mellett tavaszi szántást végző traktorossal, amitől annyira nekikeseredett, hogy elindult véget vetni életének.

A Zsaru Magazin hírt adott arról, is, hogy a történtek utána családtagok mellett a polgárőrök is megígérték, segítik majd a férfit.