Pusztán Hatan Újratöltve

2019. június 20. 10:48
Pusztán Hatan Újratöltve

Hat megye rendőri összefogása az alföldi külterületeken és tanyákon élők biztonságáért.  


A Hajdú-Bihar, a Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Pusztán Hatan Újratöltve – avagy hat megye rendőrségi összefogása az alföldi időskorúak biztonságáért címmel, egyedi pályázat keretein belül – folytat bűnmegelőzési tevékenységet a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával.
Feliratos nyeregalátétet kap hat megye lovas polgárőreA projekt keretében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. június 19-én Debrecenben tartott rendezvényén dr. Gyurosovics József r. dandártábornok, Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitánya beszédében kiemelte, hogy a bűnmegelőzésben a rendőrök egyik kiemelt, stratégiai partnere a polgárőrség. Az együttműködésnek köszönhetően a megye prevenciós szakemberei és a polgárőrség szélesebb körben tudnak kapcsolatot tartani a tanyák, külterületek lakosaival.
A rendezvényen részt vett dr. Hatala József nyá. r. altábornagy a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke és dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, aki a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjétől átvehette a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács hozzájárulásával biztosított 330 darab nyeregalátétet, amelyek a megyében szolgálatot teljesítő lovas polgárőrök munkáját segítik.

(Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság)