Rendőrök és polgárőrök egyeztettek az iskolakezdésről

2016. augusztus 30. 20:51
Rendőrök és polgárőrök egyeztettek az iskolakezdésről
Az iskolakezdéssel kapcsolatos bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági tennivalókról egyeztettek a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért tagjai.

Szeptember 1-jén megkezdődik a 2016/2017-es tanév. Ez az időszak nem csak a diákok és szüleik, hanem a rendőrség és a civil segítőik részéről is fokozott odafigyelést igényel. A biztonságos közlekedés szavatolása és az áldozattá válás megelőzése érdekében valamennyi alapfokú oktatási intézmény környezetében – a legforgalmasabb reggeli és délutáni időpontokban – a rendőrség, illetve a polgárőrség munkatársa segíti majd az iskolába érkezőket és az onnan távozókat.

A polgárőrség szolgálatellátásához történő felkészüléshez nyújtott segítséget 2016. augusztus 26-án a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság azzal, hogy interaktív tájékoztató előadás formájában felhívták a figyelmet azokra a – diákokat leggyakrabban érintő – élethelyzetekre, és az ellenük való védekezés lehetőségeire, amelyek ebben az időszakban előfordulhatnak. A rendezvényen a megyei rendőr-főkapitányságot Kovács Melinda r. százados és dr. Juhász Zoltán r. alezredes képviselte.
A százados elsősorban a közlekedésbiztonsági szempontból fontos tudnivalókra hívta fel a figyelmet, így különösen az úton történő áthaladásra, a gyalogos átkelőhelyek használatára, illetve a kerékpáros közlekedés szabályaira.
Az alezredes főleg az iskolák környékén előforduló bűncselekményeke, azok felismerése esetén szükségessé váló intézkedésekre, illetve az áldozattá válás megelőzési lehetőségeire hívta fel az érintettek figyelmét.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság