Terep Maraton biztosítás

2016. április 27. 19:17
Terep Maraton biztosítás

Április 24-én rendezték meg a Nagyerdei Terep Maraton tavaszi fordulóját Debrecenben, ahol a lezárt útszakaszok biztosítását és a gépjárműforgalom elterelését a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért polgárőrei segítették.

A Nagyerdei Terep Maraton idén két versenykategóriával bővült ki, ugyanis meghirdették a Rendészeti és a Katasztrófavédelmi kategóriát. A két kategóriában induló futók a rendészeti és katasztrófavédelmi szervek állományából kerültek ki, akik a részvétükkel szerették volna felhívni a figyelmet a sportos és egészséges életmódra, a fizikai állóképesség javítására, a sportbaráti kapcsolatok ápolására, a munkatársak kiemelkedő sportteljesítményének elismerésére, valamint a társadalmi kapcsolatok építésére és erősítésére.

Előtte való nap, április 23-án pedig a Tanévi Országúti Kerékpár Diákolimpia országos döntőjét tartották meg, amin szintén részt vettek a polgárőrök. Dolycsák Ferenc a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért alelnöke elmondta, hogy a versenynapon több főutat lezártak a rendőrök, és ezen útlezárások biztosításában segédkeztek a polgárőrök.
A szakszerű biztosításának is köszönhető, hogy valamennyi versenyző biztonságban célbaért.