Tiszacsege közbiztonságáért

2015. február 13. 14:50
Tiszacsege közbiztonságáért

Jutalom az eredményes felderítésért, épület-felújítás, térfigyelő-kamerarendszer tesztelés, rendvédelmi kiállítás megnyitó Tiszacsegén.

Rendőri, polgárőr és önkormányzati vezetők jelenlétében tartotta meg 2015. február 11-én Tiszacsege Önkormányzata a település térfigyelő kamerarendszerének ünnepélyes átadását és a rendvédelmi vándorkiállítás megnyitó ünnepségét.

A rendezvényen részt vett dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány-helyettes, dr. Gyurosovics József rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, Farkas József rendőr ezredes Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrfőkapitány, mint a vándorkiállítás fővédnöke, dr. Túrós András az Országos Polgárőrszövetség elnöke és Bodó Sándor országgyűlési képviselő is. 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Tiszacsege Önkormányzat összefogásával 2014. év végén valósult meg a Tiszacsegei Rendőrőrs épületének felújítása. A helyi önkormányzat biztosította a munkaerőt, a megyei rendőr-főkapitányság a kivitelezéshez szükséges anyagokat. 

A rendőrőrs épülete mellett álló Tiszacsegei Polgárőr Egyesület épületéből irányítják a helyi önkormányzat által pályázati támogatásból kiépített – jelenleg tesztüzemben működő – tizenkettő kamerából álló térfigyelő kamerarendszert.

A rendezvény keretében volt a Fő utcában található „Lévai Iskola” tantermében a „Polgárőrség, valamint a rendvédelmi szervek történelme és egy kis hadtörténet” című vándorkiállítás ünnepélyes megnyitója, melyen részt vett a relikviákat összegyűjtő dr. Gulyás István nyugalmazott rendőr alezredes a Rendőrségi Történeti Múzeum tiszteletbeli igazgatója és dr. Francsics Ottó nyugalmazott rendőr ezredes a Magyar Rendőrmúzeum Baráti Kör Kulturális Egyesület elnöke is.

 

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság