Új eszköz és szolgáltatás az irodában

2015. március 18. 19:45
Új eszköz és szolgáltatás az irodában

Új szolgáltatással segíti a bűncselekmények elleni védekezést, valamint az áldozattá válás megelőzését Debrecen, a Sas utcai Vagyonvédelmi és Információs Iroda.

A lakosság biztonságérzetének növelése és a közrend, közbiztonság tovább javítása érdekében létrehozott iroda arra hívja fel a figyelmet, hogy a személy, ingó,- és ingatlan vagyon biztonságának megteremtésében milyen nagy szerepe van az egyénnek, hisz kellő óvatossággal, figyelemmel, elővigyázatossággal megelőzhető a jogsértő cselekmények bekövetkezése.

Az iroda szolgáltatásai tovább bővültek azzal, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya sikeres pályázatának keretén belül az irodában 2015. március 16-tól digitális kivetítő is működik, amelyet dr. Juhász Zoltán a Bűnmegelőzési Osztály vezetője adott át Dolycsák Ferencnek a Polgárőrszövetség a Cívis Városért Egyesület elnök-helyettesének.

A kivetítőn keresztül az irodába látogatók az áldozattá válás elkerülésének és a kockázatok csökkentésének lehetőségeiről, valamint az áldozatsegítő szolgáltatások igénybevételéről és annak feltételeiről kapnak – különböző témájú bűnmegelőzési kisfilm segítségével – a monitoron keresztül tájékoztatást.

A kivetítő rendszer a tömegközlekedési eszközökön és az egészségügyi intézményekben bevezetett rendszerekhez, valamint a Debreceni Rendőrkapitányság ügyfélvárójában elhelyezett monitorhoz hasonlóan működik, és azt a célt szolgálja, hogy a bűncselekményekkel összefüggésben a sérelmet szenvedett személyek és hozzátartozóik tájékoztatást kapjanak az áldozatsegítő szolgáltatásokkal, valamint az eljárások egyes szakaszaival kapcsolatban. Emellett segítséget kaphatnak az áldozatok személyiségi, adatvédelmi, büntetőeljárási jogainak érvényesítéséhez, a különböző segélyszervezetekkel való kapcsolatfelvételéhez, és tanácsokat kaphatnak az újbóli áldozattá válásuk elkerüléséhez.

 

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság