Új polgárőr irodát avattak Debrecenben

2016. szeptember 05. 20:32
Új polgárőr irodát avattak Debrecenben
Új irodát kaptak a debreceni polgárőrök, melynek célja, hogy segítse a lakosság, a Polgárőrség és a Rendőrség szorosabb együttműködését a Tócóskert lakótelepen.

Ünnepélyes keretek között avatták fel a hajdú-bihari megyeszékhelyen, az István út 9. szám alatt 2016. szeptember 2-án a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért új irodáját. Az átadáson jelen volt dr. Papp László, Debrecen polgármestere, dr. Uzonyi Attila rendőr ezredes,  városi rendőrkapitány, valamint Tóth Attila, a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség elnöke is.
Az önkormányzat támogatásával létrehozott iroda célja, hogy a városban működő polgárőr egyesületnek segítséget nyújtson a lakossággal való kapcsolattartáshoz és az adminisztratív feladatok ellátásához, illetve különböző képzések megtartásához.
A debreceni és tócóskerti lakosok biztonságérzetének növelése és a közrend, közbiztonság további javítása érdekében létrehozott új iroda egy olyan információs pont is, ahol a lakosság részére tájékoztatást nyújtanak azokról a lehetőségekről, hogyan lehet megelőzni a különböző jogsértéseket, heti egyszer pedig a helyi körzeti megbízottak is fogadóórát tartanak az érdeklődők számára.

Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a személy, ingó,- és ingatlan vagyon biztonságának megteremtésében nagy szerepe van az egyénnek, hisz kellő óvatossággal, figyelemmel, elővigyázatossággal megelőzhető a bűncselekmények bekövetkezése.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság