Új felszerelést kapott a Határvédelmi Tagozat

2021. január 10. 17:19

A Schengeni határ déli viszonylataiban megnövekedett az illegálisan érkező külföldiek száma. A határvédelemben részt vevő polgárőröknek kiemelkedő feladata a migráció elleni fellépés segítése, az ott élő lakosság biztonságérzetének szavatolása.


 

20210110-Hatarvedelem2Mint azt Csorba Sándor, az Országos Polgárőr Szövetség Határvédelmi Tagozatának az elnöke elmondta, a rendőrség kérésére napi rendszerességgel vesznek részt határsértők elfogásában, keresésében kutatásában a polgárőrök. Az óévben közel 150 000 óra szolgálatot teljesítettek és több mint 1 000 tiltott határátlépést elkövetett személy elfogásában vettek részt, nyújtottak segítséget.

Az OPSZ Határvédelmi Tagozata a meglévő technikai eszközök mellett szükségesnek tartotta nagy teljesítményű lámpák biztosítását az aktív migrációs irányokban határvédelmi feladatot ellátó polgárőröknek.

Ennek nyomán a Tagozat biztosított 10 db nagy teljesítményű EM PRO fémházas (ipari kategóriájú) LED lámpákat, valamint 20 db LED lámpát, amelyet Bács-Kiskun megyében Csorba Sándor tagozati elnök elnöke , Csongrád-Csanád megyében Batíz István megyei elnök, Baranya megyében Cseh László megyei elnök, Békés megyében Turcsán István adta át az eszközöket.

Az átvétel kapcsán Túró István a Röszkei Polgárőr Egyesület elnöke a tagozatban lévő szervezetek nevében is köszönetet mondott a technikai eszköz biztosításáért.

Mint elmondta, a határ menti egyesületek számára a lámpák a szolgálatok során igen nagy segítséget jelentenek, hiszen a kutatások során így könnyebben boldogulnak az éjszakában, azokat jól tudják majd használni.

 

Írás: Csorba Sándor

Fotó: OPSZ