Elültették a polgárőrség fáját az egri térségben

2015. április 05. 17:51
Elültették a polgárőrség fáját az egri térségben

Folyamatosan ültetik országszerte a polgárőrök a bűnmegelőzők emlékfáját. A 2014 őszén meghirdetett kezdeményezéshez többek között Kerecsend, Noszvaj és Tarnalelesz polgárőrei is csatlakoztak.

 

A kiskunhalasi önkéntes bűnmegelőzők kezdeményezték meg 2014 őszén, hogy az országban tevékenykedő polgárőr egyesületek ültessenek el egy-egy fát a településükön. A felhívás nyomán eddig több mint száz facsemete került a parkokba, terekre. Az egri térségben is számos helyen – többek között Kerecsenden, Noszvajon, Tarnaleleszen - csatlakoztak a kezdeményezéshez, most pedig Andornaktályán ültették el a polgárőrök fáját.

Mint Borbás László, az egyesület vezetője elmondta, a csoport tagjai egyetértettek azzal a gondolattal, hogy ezzel a kis nyírfával jelképezzék összefogásukat, s egyben kifejezzék a természetvédelem iránti elkötelezettségüket.

A ma még gyenge, barna törzsű csemete az Ady Endre Művelődési Ház melletti parkban kapott helyet. Az ABC üzlet és az óvoda közelsége miatt itt sokan megfordulnak, s figyelemmel kísérhetik, amint megerősödik, s kérge fehérre vált. A polgárőrök bíznak benne, hogy a velük együtt a helybeliek is óvják és gondozzák majd az Illyés Józsefné vállalkozó által adományozott fát.