Falopást akadályoztak meg a polgárőrök

2016. november 07. 21:08
Falopást akadályoztak meg a polgárőrök
Idén májusban kezdte meg bűnmegelőző tevékenységét az erdőkövesdi polgárőrség, és azóta sikeresen működik. Most fatolvajokat értek tetten.

Az egyesület tagjai minden alkalommal azzal a tudattal látják el önként vállalt szolgálatukat, hogy ezzel nagyban hozzájárulnak a helyi közbiztonság erősítéséhez, illetve a rosszban sántikálók felderítéséhez. Így történt ez a napokban is, amikor a járőrszolgálatot ellátó Horuczi József és Halla István a falu egyik utcájában egy, az első látásra kukoricaszárat szállító lovas szekérre figyeltek fel. A polgárőrök a rajta ülő három személytől a rakomány iránt érdeklődtek, ám hamar kiderült, hogy a kukoricaszár alatt valójában a közeli erdőből származó tűzifa volt, amivel nem tudtak elszámolni.
A két polgárőr jelentette az esetet a rendőrségnek, mire a szekér tulajdonosa sebtében visszafordult, s az erdőben ledobálták róla a fát. A helyszínre érkező rendőrjárőr ellenőrizte a történteket, s intézkedett a három személlyel szemben. Mint megállapították, az illegális fakitermelők nem ismeretlenek a számukra, ennek jegyében folytatják majd le a bűncselekménnyel kapcsolatos eljárást – közölte Szilvás István, a Heves Megyei Polgárőr Szövetség sajtósa.