Fényhidat kaptak a zetelakai önkéntesek

2015. december 29. 20:39
Fényhidat kaptak a zetelakai önkéntesek
A Zetelakai Önkéntesek Egyesülete küldöttsége találkozott nem régiben a Heves Megyei Polgárőr Szövetség elnökségével, ahol a munkamegbeszélés után az erdélyiek egy ajándék fényhidat vehettek át.

Az erdélyi Zetelakáról érkezett vendégei voltak a Heves Megyei Polgárőr Szövetség évzáró elnökségi ülésének. A találkozó előzményéről Völgyi Ferenc, a HMPSZ elnöke elmondta: egy korábbi utazás alkalmával ismerkedtek meg Gergely Istvánnal, a zetelakai polgárőrség elnökével. Beszélgetésük során vetődött fel a jövőbeni együttműködés lehetősége, ennek alapjául szolgált a zetelakaiak mostani bemutatkozása.

Mint jelenlévő társai – Zsombori Árpád, Sebestyén Elemér István és András Zsolt – nevében Gergely István elmondta: Zetelakához négy falu és két tanya tartozik, ahol három helyi rendőr szolgál, őket segíti a júliusban 160 taggal létrejött Zetelakai Önkéntesek Egyesülete.

A csoportot – mint azt Zsombori Árpád képviselő elmondta – az önkormányzata pénzzel és ruházattal támogatta. A rendszeres – számos esetben a rendőrökkel közös – szolgálatot ellátó polgárőrökhöz bizalommal fordulnak a helybeliek: jelzésük révén máris több tolvajt, garázda személyt kerítettek kézre, s számos bűncselekményt előztek meg.

A mostani találkozó az ismerkedés jegyében zajlott. A továbbiakban sor kerülhet a zetelakai, valamint egy-egy itteni egyesület közötti partnerkapcsolatra, ami egyebek között cserelátogatásokat, oktatási és szolgálati tapasztalatok átadását jelentené.

Látogatásuk során a vendégek Egerben, Parádon, Bodonyban, Andornaktályán és Hevesen ismerkedtek a polgárőrség munkájával.

Karácsondon intézkedéstaktikai oktatáson, Gyöngyösön pedig a városi rendőrkapitányság vezetőinek jóvoltából közös járőrszolgálaton vettek részt. A program zárásakor a HMPSZ elnöksége egy értékes fényhidat ajándékozott a zetelakai polgárőrségnek.

Sz. I.