Görbültek a botok Bodonyban

2016. május 03. 19:50
Görbültek a botok Bodonyban
A kiskataréti víztározónál adtak randevút egymásnak azok a polgárőrök, akik beneveztek a Heves Megyei polgárőr Szövetség Sportbizottsága által szervezett horgászversenyre. Azon az április végi napon tizenhat egyesületből hatvannégyen foglalták el az általuk legjobbnak tartott helyüket a horgásztó partján, ahol kinek-kinek a szerencséje szerint görbültek a botok.

A versenyt záró mérlegelés után az összsúly alapján hirdettek eredményt. A férfiak kategóriájában a 10,5 kilogrammos fogásával Fodor János (Visznek) volt a legeredményesebb. A nők nem voltak ilyen szerencsések: Szekrényes Dominikának (Pálosvörösmart) is csak egy 45 dekás zsákmánnyal kellett beérnie. Az ifjúsági kategóriában Csomós Balázs (Verpelét) végzett az első helyen, miután 4,6 kiló halat emelt ki a tóból.

A Heves Megyei Polgárőr Szövetség, illetve a Verpeléti Horgász Egyesület által felajánlott díjakat Völgyi Ferenc megyei elnök és Szucsik János alelnök adta át a nyertes versenyzőknek, akiket számos családtagjuk, hozzátartozójuk is elkísért erre mindenki számára kellemes kikapacsolódást jelentő programra. A résztvevők számra ezúttal minden eddiginél nagyobb volt.

Ezt példázza az is, hogy ebédkor több mint százhúszan álltak sorban a frissen főzött palóc gulyástól illatozó kondér előtt.