Megszemlélték a dinnyésháti aranypartot

2015. július 26. 11:34
Megszemlélték a dinnyésháti aranypartot
Kihelyezett ülésen szemlélte meg a Heves Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége az augusztus elsején tartandó megyei polgárőrnap helyszínét. Ezúttal Tiszanána ad otthont a résztvevő egyesületek tagjainak, akiket az idén is változatos program vár majd.

Az elnökség tagjait dr. Tóth József polgármester fogadta a községházán, s mint elmondta: az utóbbi években negyven százalékkal nőtt a bűncselekmények száma a településen. A bűnözés visszaszorítása érdekében szervezték újjá a polgárőrséget, amelynek tagjai rendszeres szolgálatot látnak el a 2012 óta működő – egyben Kömlőn és Átányban is tevékenykedő – rendőrőrs egyenruhásaival. A faluvezető arról is szólt, hogy a községben szinte száz százalékos az infrastruktúra. A település fejlesztése érdekében évente több mint száz pályázatot adnak be, zömüket sikerrel. Ennek köszönhetően végezték el például az összes önkormányzati intézmény felújítását is. Most a civilszerveződések erősítése a cél – mondta dr. Tóth József.

A megyei polgárőrszövetség elnöke, Völgyi Ferenc köszönetet mondott a község illetékeseinek a szakmai nap támogatásáért. A Tisza-part a legalkalmasabb hely lesz arra, hogy a polgárőrök együtt pihenhessenek, szórakozhassanak azon a napon.

(Szilvás István)