Órák alatt megtalálták az eltűnt férfit

2020. november 19. 19:18
Órák alatt megtalálták az eltűnt férfit
Lőrinciben a rendőrség kérte a polgárőrök segítségét egy eltűnt személy felkutatásában. A feladat nem volt egyszerű, hiszen számos tényező veszélyeztette az ismeretlen helyen lévő férfi életét.
A rendőrségtől érkezett egy felkérés 2020. november 17-én, hogy egy fiatal férfi felkutatásában segítsünk – mondta el Pásztor Richárd, a Lőrinci Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület szolgálatvezetője. – A férfiról annyit tudtunk, hogy otthonáról ismeretlen helyre távozott, eltűnésekor pizsamát és papucsot viselt csupán, így akár a kihűlés veszélye is fenyegethette a férfit. Emellett igen labilis idegállapotban volt a távozásakor. A nagyanyja jelentette az esetet, aki nagyon aggódott az unokája épségéért, mert feltételezte, hogy akár a fiatalember kárt tehet önmagában is – mondta az egyesületi vezető.

Összesen tíz járművel indult meg a kutatás a rendőrséggel közösen. Az nagyban segítette a kutatócsapat munkáját, hogy pontos személyleírással rendelkeztek a férfiról. A keresésben részt vettek a Lőrinci Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület, a petőfibányai polgárőr egyesület, a horti polgárőr egyesület, a hatvani polgárőr egyesület, az apci polgárőr egyesület, a kerekharaszti polgárőr egyesület polgárőrei, akik átnézték a Zagyva folyó partszakaszát, a temetőt, a 21-es számú főút menti területeket. Végül a munka eredménnyel járt, alig három órával a bejelentést követően a férfi épségben került elő.

szöveg: Pásztor Richárd / Erdős Csaba
fotó: LKPE