Pizzafutár fülese segítette a polgárőröket

2021. január 20. 23:04

Az összefogás mentette meg annak az idős, beteg asszonynak az életét, aki január 19-én reggel tűnt el az otthonából.

20210120-idosno-lorinciA Hatvani Rendőrkapitányság értesítette a Lőrinci Közbiztonságáért Polgárőr Egyesületet, hogy segítsék a rendőrök munkáját egy eltűnt személy felkutatásában.

- Hozzám érkezett a telefon a kapitányságról, amelyben elmondták, hogy egy lőrinci idős, betegséggel küzdő asszony reggel elindult a háziorvoshoz, azonban ezt követően nyoma veszett, életjelet nem adott magáról – időzte fel az est eseményeit Pásztor Richárd, az egyesület szolgálatvezetője. – Riasztottam a polgárőrtársaimat, illetve segítséget kértem a petőfibányai, a hatvani, a herédi és a horti polgárőröktől. Rövid időn belül egy tizenkét fős polgárőr keresőcsoport alakult, amely a Mátravidéki Erőműnél találkozott a rendőri egységekkel. Így közös erővel kezdődött meg a kutatás. Az információgyűjtés során a helyi kisbolt tulajdonosával, valamint az ételkiszállítóval is kapcsolatba léptünk – mesélte Pásztor Richárd.

Több óra elteltével, a jó kapcsolatoknak köszönhetően érkezett az első, használható információ, miután az ételkiszállító jelzést adott, miszerint látni vélte a keresett nőt. A csapat arra a területre vonult, amit a futár megjelölt és valóban az asszonyt sikerült megtalálnunk. A teljesen átfázott asszonyt a polgárőrök hazaszállították.

szöveg: Pásztor Richárd / Erdős Csaba
fotó: LKPE