Számvetés Bükkszenterzsébeten

2016. február 18. 17:36
Számvetés Bükkszenterzsébeten
A bükkszenterzsébeti Művelődési Házban tartották meg január 29-én a helyi polgárőr szervezet évértékelő gyűlését.

Egy perces néma főhajtással kezdődött a helyi polgárőr egyesület közgyűlése Bükkszenterzsébeten. A jelenlévők a decemberben elhunyt Zay Oszkárra, mindenki „Oszi papájára” emlékeztek ezzel, majd röviden méltatták az alapítók között számon tartott társuk bűnmegelőző, illetve elnökhelyettesi munkáját.
A továbbiakban Ködmön Zoltánné elnökhelyettes és Bozó Roland elnök köszöntő szavai után Nagy Tamásné titkár adott számot az egyesület elmúlt évi tevékenységéről. Mint elhangzott, sikeres pályázat révén egy Suzuki Vitara járőrautóval gyarapodtak. Erre nagy szükség is volt, mert az esztendő első időszakában – teljes felújítás és műszaki vizsgáztatás miatt – kénytelenek voltak nélkülözni a régi szolgálati gépjárművet, amelyikkel hegyen-völgyön járva teljesítették feladataikat, egyebek között a fatolvajlások megelőzését.
Az elmúlt évben számos alkalommal teljesítettek közös szolgálatot a körzeti megbízott rendőrökkel, így Szőke Imrével, Ivády Gergellyel és Varga Tamással. Mint Józsa Tibor r. őrnagy, a Pétervásárai Rendőrőrs parancsnok-helyettese korábban utalt rá, nagyon hasznos munkakapcsolat alakult ki köztük és az egyesület tagjai között, akikre mindig számíthattak. Példázza ezt Ivády Gergely megállapítása, miszerint a polgárőrök „néma hősök”, akiknek a sehol sem jegyzik fel, jó esetben is csak köszönő szót kapnak.
A közgyűlésen részt vevő Antal Csaba területi alelnök arról szólt, hogy az utóbbi három évben közös erővel sikerült leküzdeni a kezdeti nehézségeket, egyebek között a szolgálat ellátására vonatkozó statisztikai jelentés rendszeres elkészítését és továbbítását. Szucsik János, a HMPSZ gazdasági elnökhelyettese, a pétervásárai járás koordinátora kiemelte: minden lehetséges alkalommal pályázni kell.
Példaként említette azt a számítástechnikai pályázatot, melynek révén egy laptophoz jutott az egyesület. Jelenleg egy, a működést segítő pályázatuk vár elbírálásra. A jövőben kiírt pályázatokról – mint Jeneiné Csernák Mariann, a HMPSZ ellenőrző bizottságának elnöke megígérte – időben értesítést és tájékoztatást kapnak. Ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy nagy szükség lenne a településen a térfigyelőkamera-, illetve a rendszámfelismerő rendszerre, s jó lenne, ha erre vonatkozó pályázatot is meghirdetnének az illetékesek.
Az évzáró esemény a fehér asztal mellett folytatódott, ahol az egyesület tagjai kötetlen formában elbeszélgethettek a HMPSZ képviseletében megjelent polgárőr vezetőkkel.