Szigorúan betartatják a szabályokat

2020. november 20. 21:45
Szigorúan betartatják a szabályokat

Lőrinciben négy alkalommal is rendőri intézkedésre volt szükség, ugyanis megszegték a korlátozó rendelkezéseket.

- Amióta 2020. november 11-én bevezették a kijárási tilalmat, összesen négy személlyel szemben kellett rendőri intézkedést kérni, mivel megszegték a korlátozó szabályokat – mondta el Pásztor Richárd, a Lőrinci Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület szolgálatszervezője. – Mind a négy alkalommal a polgárőrök éltek a figyelmeztetés lehetőségével, ám miután ez hatástalan volt rendőri segítséget kértünk. Az egyenruhások egyet helyszíni bírsággal sújtottak, hárommal szemben pedig szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök – mondta.

A polgárőrök nem csak a kijárási tilalom idején vigyáznak a szabályok betartására, a nappali órákban is vigyázzák a rend betartatását, hiszen Lőrinciben önkormányzati rendelet tiltja például a közterületi alkoholfogyasztást. Sajnálatos módon akadnak, akik ezt a szabályt is megszegik.

Minden esetre a helyi polgárőrök mindent megtesznek annak érdekében, hogy a település lakossága biztonságban térhessen nyugovóra, illetve lehetőségeihez mérten a polgárőrség mindent elkövet annak érdekében, hogy a korona vírus tovább terjedését lassítsa.