Tetten érték a behatolókat

2020. június 19. 13:45
Tetten érték a behatolókat
A Heves megyei Lőrinci polgárőrei megint sikereket értek el, lakossági bejelentésnek köszönhetően tette értek három betörőt.   


Tegnap délután nem sokkal 17 óra után érkezett állampolgári bejelentés a Lőrinci Polgárőrség ügyeletére, hogy a városban, az egyik lakatlan házba betörtek és éppen bontják ki a redőnyöket valamint a nyílászárókat a falból. A polgárőrök azonnal elindultak a megadott helyszínre ahol látták, hogy a lakatlan ház előtt egy személygépkocsi parkol utánfutóval, az ingatlan kapuja pedig nyitva, holott annak zárva kellene lennie.

Telefonon felvettük a kapcsolatot az ingatlan tulajdonosával aki elmondta, hogy semmiféle munkálatokkal nem bíztak meg senkit a ház körül, és lezárt állapotban hagyták el legutóbb – mondja Pásztor Richárd, a Lőrinci Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület szolgálatvezetője. – Az ingatlanban három személy tartózkodott, akik épp a nyílászárók és redőnyök kibontásán dolgoztak. Rádión értesítettük a Hatvani Rendőrkapitányság szolgálatirányítóját, aki azonnal a helyszínre irányította a legközelebbi rendőr egységet. Közben mi felszólítottuk az épületben levő és bontással foglalatoskodó személyeket cselekményük abbahagyására, valamint tájékoztattuk őket, hogy Rendőrséget értesítettük, és azok kiérkezéséig a helyszínt nem hagyhatják el.

A rendőrök a helyszínen három főt találtak abból egy személyt állítottak elő. A polgárőrök a helyszínelés és nyomrögzítés végéig a háznál maradtak, ezzel is segítve a hatóság munkáját. Az ingetlen tulajdonosai pedig örömüket fejezték ki, hogy a polgárőrök nem engedték "szétlopni" a házukat.