Vigyázat! Csalók!

2014. január 23. 12:17
Vigyázat! Csalók!
Csalók éltek vissza a polgárőrség névvel Heves megye több településén.

Csalók bukkantak fel Heves megye több településén, akik a polgárőrség nevével visszaélnek. Eddigi információk szerint, nemrégiben ismeretlen személyek megpróbáltak bejutni néhány hatvani házba. A kék színű, „Polgárőrség" feliratú terepjáróval érkező, és a polgárőr láthatósági mellényhez megtévesztően hasonlító öltözéket viselő idegenek azt állították, hogy a lakott illetve lakatlan ingatlanokat kell összeírniuk. Szerencsére többen gyanút fogtak, és nem engedték be őket a házukba, így megelőzték a bajt.

A történtekről értesültek a városban és környékén működő polgárőr egyesületek tagjai is, akik ugyan nem akadtak a nevükkel visszaélők nyomára, ám fokozott járőrszolgálatot szerveztek.

 

Heves Megyei Polgárőr Szövetség elnöke Völgyi Ferenc ezúton is felhívja a lakosság figyelmét, hogy a testület tagjai sem ingatlanfelmérést sem pedig összeírást nem végeznek, és senkit nem háborgatnak a lakásában.

Egyes értesülések szerint ugyanezek a csalók Eger városában is megfordultak.

 

Egyébként a csalókra érdemes odafigyelni, ugyanis trükkös tolvajok legutóbb Nagykökényesen próbálkoztak, amikor is egy lila színű autó három utasa környékezett meg egy helybelit, hogy váltson fel nekik egy húszezer forintos bankjegyet. A megszólított idős ember szerencsére észbe kapott, mire az ismeretlenek sietve elhagyták a környéket.