17 éves a Kertségi Polgárőrség

2014. október 22. 10:13
17 éves a Kertségi Polgárőrség
2014.október 17-én ünnepelte 17. évfordulóját a Debrecen Kertségi Polgárőr Egyesület. Ma az egyesület létszáma 135 fő.
Nemrég ünnepelte megalakulásának 17. évfordulóját a Debrecen Kertségi Polgárőr Egyesület. A tagság szerint Uj István elnök és a vezetőség tagjai is kiérdemelték a bizalmat. Ezt igazolja az is, miszerint a polgárőr tevékenységéért Uj Istvánt az Országos Polgárőr Szövetség elnöke 2013-ban az " Év Polgárőre" kitüntetésben részesítette.

A Kertségi Polgárőr Egyesület polgárőrei az elmúlt 17 év során több mint kétszázezer órát töltöttek polgárőri szolgálatban. A bűnmegelőzés és a járőrözés mellett kiemelt feladatot látnak el a környezetvédelemben, a gyermek- és ifjúságvédelemben, a kábítószer-fogyasztás megelőzésében, a rendezvények biztosításában, sport versenyek biztosításában is. Folyamatosan szervezik a Szomszédok Egymásért Mozgalmat aminek eredménye, hogy mára közel háromezer SZEM taggal rendelkezek. Segítséget nyújtanak a tanyasi embereknek a külterületek biztonsága megőrzése érdekében és közel nyolcszáz helyre telepítettek már pánik kapcsolóval ellátott riasztó berendezést. Részt vesznek a közlekedés zavartalanságának biztosításában, az iskolákban a helyes közlekedési magatartás oktatásában.
A Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata - elismerése jeléül - csapatzászló átadásával tüntette ki a Kertségi Polgár Egyesületet tíz évvel ezelőtt.
Csatlakozva a Kiskunhalasi Önvédelmi Bűnmegelőző Polgárőr Egyesülethez - az Országos Polgárőr Szövetség elnökének felhívására - a Kertségi Polgárőr Egyesület is elülteti a Polgárőrség fáját, melynek mottója: Ültessük el országszerte 2015 tavaszáig a Polgárőrség fáját, állítsunk ily módon is emléket az önkéntes bűnmegelőzés népes táborának. Mutassuk ki elkötelezettségünket a természet védelme, értékeink megóvása mellett.