2013. április 26-28-án immár harmadízben voltak a lovas polgárőrök a Népfőiskola Alapítvány vendégei Lakiteleken

2013. május 14. 21:47
2013. április 26-28-án immár harmadízben voltak a lovas polgárőrök a Népfőiskola Alapítvány vendégei Lakiteleken
2013. április 26-28-án immár harmadízben voltak a lovas polgárőrök a Népfőiskola Alapítvány vendégei Lakiteleken a célból, hogy elmélyíthessék tudásukat járőrtársaikról, a lovakról.

A képzés szombati napján Dallos Gyula Magyarország Örökös Bajnoka, egyetemi előadó „A ló használata és egészségének megőrzése, az idomítás fontossága és iránymutatások a fiatal hátasló kiképzéséhez” témakörben, míg Dr. Bodó Imre, a Debreceni Agrártudományi Egyetem professzor emeritusa a fontosabb lófajtákról, illetve a védett történelmi lófajtáinkról, híres méneseinkről, és lótenyésztésünk nagyjairól tartott magas szintű előadást. A tenyésztési alapfogalmakról, a ló testalakulásáról és általános küllemi bírálatáról, valamint a leggyakrabban elforduló lószerszámokról a tudnivalókat Dénes Péter lovas szakértő, az OPSZ Lovas Tagozatának elnökségi tagja osztotta meg a polgárőrökkel.

Vasárnap a lóval való kommunikációról, a ló viselkedéséről, rossz szokásairól és a leszoktatás lehetőségeiről Lezsák Leventelovas kaszkadőr, egyetemi előadó Berkenye és Szkíta lovai segédletével tartott érdekfeszítő, gyakorlati bemutatót. A nap Somogyi Zsuzsanna sportlovas oktató tereplovaglásról szóló órájával és az ebéddel zárult.

Az oktatás utolsó blokkja 2013. július hó 05-07. napjain, a II. Országos Polgárőr Lovas Szemlével egy időben kerül megtartásra, amikor a lovas polgárőröknek nemcsak tesztlapok töltésével, de nyeregben is lesz lehetőségük bizonyítani felkészültségüket, amennyiben részt vesznek lovukkal a Szemle gyakorlati szintfelmérő feladatain."