65 év a volán mögött

2015. július 03. 07:36
65 év a volán mögött

Bensőséges ünnepség keretében búcsúztatta el a Syma Rendezvény- és Kongresszusi Központ VIP termében az Országos Polgárőr Szövetség vezetése Lévai Istvánt, mindenki Pista bácsiját, az OPSZ gépkocsivezetőjét, aki július 1.-jével véglegesen nyugállományba vonult.

Alighanem az ország legidősebb aktív gépkocsivezetőjétől búcsúzunk ma, aki 82. életévét betöltve is vezette az OPSZ gépkocsiját – kezdte beszédét dr. Túrós András, az OPSZ elnöke. Felelevenítette a szép korú gépkocsivezető életútját, majd az OPSZ vezetőjének tárgyjutalmát, egy karórát nyújtott át egy üveg bor kíséretében az ünnepeltnek, felesége egy gyönyörű csokor virágot kapott.

Keveseknek adatik meg az, hogy a munkája egyben a hobbija is legyen – emlegette fel az ünnepelt. Gyermekkoromtól arra készültem: gépkocsivezető leszek. Sikerült már fiatalon megvalósítani álmom, a Rendőrség, majd a Belügyminisztérium különböző területein vezethettem a legkülönbözőbb típusú gépkocsikat. A rendszerváltás után nyugdíjaztak, de még át sem álltam a „semmittevésre”, amikor szóltak: az akkor alakult Országos Polgárőr Szövetségnél lenne alkalmam tovább gyakorolni hivatásomat. Hat esztendeig az OPSZ alapító elnöke, dr. Kopácsi Sándor gépkocsivezetője voltam, 18 esztendeje pedig dr. Túrós András mellett ültem a gépkocsi baloldali ülésén. Mostantól másik hobbimnak, az olvasásnak szentelem időm java részét – fejezte be gondolatait Lévai István, megemlítve: hogy ne legyen gond a nevekkel, utódja is István lett.

Az ebéd közben – amelyen az OPSZ Iroda munkatársai is jelen voltak – számos feledhetetlen anekdota hangzott el az OPSZ-nél eltöltött évekről.

(Fotó: Tromposné Hegyes Mariann)