A berhidai közös munka meghozta gyümölcsét

2013. május 29. 11:34

Az újjáalakult berhidai polgárőrség rendszeresen fokozott szolgálatellátást teljesít a város területén, melynek keretében nappal három fő kerékpáros, este öt-hat fő kerékpáros és gépkocsizó járőr teljesít szolgálatot.

Április 27-én hajnali egy óra körül a helyi egyesület vezetőjének irányítása mellett gyalogos illetve gépkocsizó járőrözést hajtottak végre. A Táncsics utcai Lila ABC-hez közeledve egy fiatalember rohant feléjük, hogy a Péti út irányába menekül egy sárga csuklyás elkövető, aki megrongálta illetve megpróbálta felfeszíteni az ABC hátsó ajtaját. Meglátva a polgárőr-járőr autót az elkövető elmenekült a helyszínről.

A polgárőrök követni kezdték, és közben segítséget kértek a rendőrségtől, akik három percen belül a helyszínen voltak. Az elkövető „üldözéséhez” rövid időn belül újabb rendőri egység csatlakozott. A cselekmény elkövetőjét a rendőrség azonosította, ellene eljárás indult.

 

Ugyanezen az éjszakán néhány utcával arrébb egy másik folyamatban lévő betörésről érkezett bejelentés. A helyszínt a rendőrség és a polgárőrség együttes erővel közelítette meg, és közösen kezdték felkutatni az elkövetőket. Ez a taktika bevált, hajnali fél három körül bilincs kattant, a bujkáló elkövető kezén.

 

A rendőrség és a polgárőrség kiválóan dolgozott együtt.

 

A Polgárőrség negyedéves elszámolása: 77 nap - 1398 óra szolgálat.

A szolgálatok megoszlása: lovas szolgálat 41 óra, gyalogos 432 óra, kerékpáros 310 óra, autós szolgálat 594 óra, melyből a rendőrséggel közös szolgálat 60 óra.

Összes megtett kilométer 2103.