A legjobbak munkáját köszönték meg a nemzeti ünnep alkalmából

2021. október 15. 20:17

Elismerések átadásával kiegészített ünnepséget tartott az Országos Polgárőr Szövetség a XX. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseményére, a sztálinista terror elleni népfelkelésre, a szovjet megszállás ellen folytatott szabadságharc 65 évvel ezelőtti kitörésére, az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira, hőseire emlékezve.

20211015-okt23Az ünnepségen felszólalt Dr. Simicskó István volt honvédelmi miniszter, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, országgyűlési képviselő, aki nem mellesleg az Újbudai Polgárőr Egyesület tagja is.

Dr. Simicskó István beszédében felidézte a magyar történelem forradalmakkal teli időszakait, azokat az eseményeket, amelyek mindig bebizonyították az összefogás, a szabadság, az idegen megszállás elleni vágy erejét. A magyaroknak még olyan harcok során is sikerült összefogniuk, mint 1956 októbere, amikor egyértelmű volt a túlerő – idézte fel a 65 évvel ezelőtt történteket az országgyűlési képviselő, aki szerint nem szabad elfelejtenünk az elődök harcait, a tapasztalatokat pedig át kell adni a fiatalabb nemzedékeknek. Dr. Simicskó István elismerően szólt a polgárőrök önkéntesen vállalt munkájáról, amely jelentősen hozzájárul Magyarország közbiztonságának fenntartásán túl a határok védelméhez is.

„A polgárőrök minden elismerést megérdemelnek, az önkéntes, közösségi munka, az egyén társadalmi felelősségvállalása az emberek biztonságáért a legnemesebb emberi cselekedetek közé tartozik, az újkori modern hazafiság egyik megjelenési formája.

Hálásak vagyunk Magyarország több mint 60 ezer polgárőrének! Köszönjük a munkájukat!” – zárta beszédét Dr. Simicskó István, aki Dr. Túrós Andrással, az OPSZ elnökével és

Kovács István rendőr vezérőrnaggyal, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettessel közösen adta át a Belügyminisztérium, valamint a Polgárőrség díjait.

Az ünnepség a Készenléti Rendőrség Kamarazenekarának és a BRFK vegyeskórusának műsorával zárult.

 A képgaléria megtekintéséhez kattintson a fotóra! - További fotókkal bővült a galéria!

A kitüntetettek névsorát itt olvashatja.

szöveg: Bakonyi Ágnes
fotó: Sebestyén Jenő

Az esemény képeit hamarosan közzétesszük letölthető formában, nagy méretben!