A polgárőrség a civil szervezetek királynője

2013. augusztus 21. 22:47
A polgárőrség a civil szervezetek királynője
„A polgárőrség a civil szervezetek királynője" - jelentette ki az elmúlt hétvégén megrendezet XIV. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Napon dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.
A polgárőrnap kapcsán értékelte a polgárőrök országos teljesítményét dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke. Elmondta: a polgárőrség küldetése a bűnözés megelőzése és ennek az önkéntes tevékenységnek száz százalékosan megfelel. Beszédében kiemelte:
„A polgárőrség a bűnmegelőzés zászlóvivője, elsősorban azért, mert olyan széles skálán végezzük ezt a tevékenységet, amelyre nincs példa egyetlen szervezet részéről sem. Emlékeztetőül mondanám: közterületi bűnmegelőzés, külterületi bűnmegelőzés, baleset megelőzés, katasztrófa elhárítás, a környezetvédelem, a karitatív tevékenységek, és azt gondolom, még percekig sorolhatnám azt a tevékenységet, amit a polgárőrök végeznek."

 

A polgárőrök profi bűnmegelőzési tevékenységet folytatnak, s a polgárőrségen belül már kialakult egy minőségi polgárőrség, amelyre hosszabb távon számíthat a lakosság. Beszéde végeztével dr. Túrós András arra is felhívta a figyelmet, hogy a polgárőrség nemzeti értékeket teremt, és ezzel a civilszervezetek királynője lett.

„Arra a következtetésre jutottam, hogy ez a polgárőrség Magyarországon egy olyan nemzeti érték, amelyre büszkék lehetünk valamennyien. Sőt Magyarország és a magyar lakosság is büszke lehet arra, hogy van egy polgárőrsége, amely ilyen komoly értéket képvisel az önzetlenségével és tulajdonképpen ezzel az önzetlenséggel emelkedünk fel a civil szervezetek fölé. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a polgárőrség a civil szervezetek királynője" - mondta dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.