Adomány a határon túlra

2021. október 22. 13:40
Erdélyi magyar polgárőr egyesületek képviselőinek adott át 4 millió forint értékben eszköz és ruhaadományt Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke a Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfaluban, október 20-án.
20211022-hm1– Ötéves az együttműködésünk a határon túli polgárőr szervezetekkel. A Magyar Kormány, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap segítségével, az Országos Polgárőr Szövetségen keresztül karoltuk fel ezeket az egyesületeket – mondta az átadáskor Dr. Túrós András.

Mint az elnök kifejtette, az OPSZ igyekszik az erdélyi, azon belül is főleg a székelyföldi szervezeteket támogatni eszközökkel, ruházatokkal, járművekkel, valamint közös rendezvényekkel, bűnmegelőzési fórumokkal és képzések, oktatások szervezésével.

– A mai napon 4 millió forint értékben adtunk át ruházatot, eszközöket és egy drónt. Bízom benne, hogy mindezekkel az eszközökkel még hatékonyabban tudják majd a településeik lakóinak biztonságát szolgálni.

Az adományok a Zetelakán, Gyergyóalfalun, Gyergyószárhegyen, Homoródalmáson, Csíkszentdomokoson, Oklándon és a Csittszentivánon működő egyesületekhez kerülnek.
 
Fot4


Fot1
 
szöveg és fotó: Bekecs Sándor - Bakonyi Ágnes