Áldozatvédelmi előadások nyugdíjasoknak

2013. január 16. 10:41
Áldozatvédelmi előadások nyugdíjasoknak
Az elmúlt években a Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület oktatási tapasztalattal rendelkező tagjai rendszeresen tartottak a rendészeti osztályfőnöki órák keretében bűnmegelőzéssel és áldozatvédelemmel kapcsolatos előadásokat általános iskolásoknak. 2012 decemberében megcéloztak egy másik, veszélyeztetett korcsoportot. Azokra gondoltak, akik előrehaladott koruknál fogva könnyebben eshetnek áldozatul a bűnözőknek.

Az egyesület karitatív szakmai megbízottja a kerületi idősotthonok és klubok vezetőivel megszervezte atalálkozókat. December és január hónapban idáig hat helyen, hetven fő részére tartották meg a powerpoint programmal támogatott előadást, amelyen szó esett az egyesület céljairól, munkájáról, és bemutatták azokat a veszélyforrásokat, amelyek az idősekre otthon, utazáskor és bevásárlás közben leselkedhetnek.

Megismertették velük, hogyan kerülhetik el, hogy áldozatává váljanak azoknak a trükkös lopásoknak, amelyeket tipikusan idősek sérelmére követnek el, és szóltak arról is, mi a teendő, ha már megtörtént a baj.

Valamennyi nyugdíjas megkapta a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége által gyártatott, a "Tiszteletet az éveknek, biztonságot az időseknek" program brosúráját és az egyesület 2013-as, hasznos információkat tartalmazó kártyanaptárát.

(forrás: Szűcs János - III.kerületi PE elnöke)