Áramtolvajokat értek tetten Miskolcon

2015. március 16. 10:00
Áramtolvajokat értek tetten Miskolcon
Folyamatosan érik tetten az áramtolvajok Miskolc Lyukóvölgy területén. A helyi polgárőrök a legnagyobb gazban elrejtett kábeleket is fellelik.

Az ellenőrzési akciókon kívül is folyamatosan és szorosan dolgozik együtt a Rendőrséggel és az önkormányzati rendészettel a lyukóvölgyi polgárőrség. Így történt ez Március 12-én is, amikor a Miskolc Lyukóvölgy-Vasgyár Polgárőr Egyesület két tagja egy bozótosban álló villanyoszlopon - alig észrevehetően - egy jól eldugott oszlopról lelógó vezetékre lett figyelmes. Követték a vezeték útvonalát mely először eltűnt a föld alá, de rövid keresgélést követően ismés elő került mely több felé is elágazott. A polgárőrök azonnal értesítették a társszerveknek számító mezőőröket és rendőrséget. A kiérkező mezőőr páros értesítette az ÉMÁSZ szakembereit. Az elektromos művek kiérkezéséig együtt biztosították a helyszínt, hogy megakadályozzák az intézkedés előtti leszerelést. A helyszín biztosítása közben kiderült nem csak az adott cím, de a szomszéd is élt az ingyen áram lehetőségével, aki a szomszédos oszlopról vezette lakásába az áramot.

Losonczi János, az egyesület szolgálatvezetője elmondta: a polgárőrség, a rendőrség és az önkormányzati rendészet a mostani akciótól függetlenül eddig is szinte napi szinten találkoznak hasonló esetekkel. Idén több mint 15 esetben akadtak jogtalan áramvételezés nyomára, melyet a társszervekkel közösen felszámoltak. „Polgárőreink alkalmazkodnak, azokhoz a cselekhez mellyel a tolvajok próbálkoznak. A mai esemény is jól mutatja, hogy próbálkozni lehet, de a bozótban, a föld alá rejtett kábelek se jelentenek akadályt polgárőreink számára. Felkészítettük őket arra, hogy tudják, milyen lehetőségek vannak az illegális áramvételezésre, melyet a több sikeres tettenérés bizonyít.”