Autókat adtak át Veszprémben

2014. december 15. 21:06
Autókat adtak át Veszprémben
Ünnepélyes keretek között vehették át pályázaton nyert új szolgálati gépkocsikat Veszprém megye polgárőrei.
2014. december 10-én vették át a veszprémi polgárőrök azokat az új szolgálati autókat, amelyeket a Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt pályázaton nyertek meg. Az átadó ceremónián Kovács Imre, a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége elnöke adta át. Beszédében kiemelte, hogy Veszprém megye volt az, amely pályázatok útján a legtöbb gépkocsit nyerte el. A Darányi Ignác terv keretein belül 12 járművet nyertek el feladataik elvégzéséhez. Kovács Imre a szövetség elnöke megköszönte a rendőrség támogatását, amely szintén hozzásegítette a megyei szövetséget ehhez a kiemelkedő fejlesztéshez, valamint megköszönte a támogatást a kormánynak, hogy lehetőséget adott ahhoz, hogy a polgárőrség ezeknek a járműveknek köszönhetően, hatékonyabban tudja ellátni a feladatát.

Anda György rendőr ezredes, megyei főkapitány-helyettes eredményes szolgálatot kívánt minden polgárőrnek, amelyben most már ezek az új gépjárművek is segítségükre lesznek. Kihangsúlyozta, hogy a közbiztonság megteremtése, fenntartása elsődlegesen a rendőrség feladata, de ebben a munkában számíthat az együttműködőkre, így különösen a polgárőrségre.

A rendezvényen jelen volt még a Veszprém Megyei Kormányhivatal képviseletében dr. Nagy Krisztina, Ipsics Csaba rendőr ezredes, Veszprém Város Rendőrkapitánya, Csima László, a Balaton Volán egykori, és Szöllősi József jelenlegi elnöke.

A gépjárművek mellett az Országos Rendőr-főkapitányság 40 darab kerékpárt is adományozott a megyei polgárőrszövetségnek. Kovács Imre a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség elnöke elmondta, hogy ezekből a kerékpárokból azok az egyesületek kapnak, akik semmilyen gépjárművet nem kapnak és mindenféleképpen indokolt a feladataik ellátásához.

 

A polgárőrök ezután egy tiszteletkört tettek Veszprém utcáin, és büszkén mutatták meg új gépjármű parkjukat a lakosságnak.

 

A Veszprém megyei polgárőrök 12 darab új szolgálati autót vehettek át