Autót kapott a bonyhádi polgárőrség

2015. április 01. 18:36
Autót kapott a bonyhádi polgárőrség

Egy fiatalabb Skoda érkezett 2015. március 30-án a tinédzserkorú Astrák mellé Bonyhádon. Egy uniós pályázat révén a kistelepülések egyesületei is új szolgálati autóhoz juthatnak.

A Bonyhádi Polgárőr Egyesület jelenleg két szolgálati Opel Astrát üzemeltet, amelyek tinédzser korban vannak: az egyik 16, a másik 17 éves, és mind a kettő már közel 400 ezer kilométert futott. Az egyesület elnöke ezért nevezte mérföldkőnek azt, hogy az országos szövetség révén egy 10 éves Skoda Octavia típusú autóval gazdagodtak, amely stabil technikai hátteret biztosít számukra a szolgálatteljesítésnél. A napi munkát tekintve megjegyezte, jelenleg 18 önkéntes dolgozik ellenszolgáltatás nélkül, szabadidejét feláldozva a város közbiztonságának fenntartása érdekében. A napi feladatok ellátása mellett immáron hatodik éve üzemeltetik a Mátrix-Police rendszámfelismerő rendszert, és emellett közös szolgálatokat is elláthatnak a rendőrséggel, akikkel kiváló, eredményes kapcsolatot ápolnak.

Dr. Túrós András a szolgálati autó átadásakor világossá tette, Papp Károly országos rendőrfőkapitány támogató hozzájárulása is szükséges volt ahhoz, hogy ez az autó Bonyhádra kerüljön. Az OPSZ elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy napokon belül megjelenik az a kiírás, amely alapján az ötezer lélekszám alatti települések polgárőr egyesületei – Európai Uniós forrásból – pályázhatnak új autókra. Ezt figyelembe véve 2015-ben legalább 200 új járművel gazdagodhat a magyar polgárőrség, amit jelentős lépésnek nevezett az elnök, akárcsak a bonyhádi átadóünnepséget, amelyen további jó erőt, egészséget kívánt a helyi csapatnak.

Filóné Ferencz Ibolya is hasonlóképpen vélekedett. Bonyhád polgármestere a város nevében mondott köszönetet a polgárőrök lelkiismeretes munkájáért. Hozzátette: akárcsak az elmúlt években, idén is támogatja az önkormányzat a szervezetet 1,1 millió forinttal.

Dr. Marcsek Sándor, Bonyhád rendőrkapitánya a polgárőrökkel végzett közös szolgálat eredményességét, fontosságát emelte ki köszöntőjében, miután ő is gratulált az ajándékhoz.

 

(Forrás: Vizin Balázs)