Autóvadászat volt Győr környékén

2014. november 24. 13:42
Autóvadászat volt Győr környékén
Sikeres gépjármű felderítési akciót hajtottak végre a polgárőrök a rendőrökkel közösen Győrben.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség a területileg illetékes rendőrséggel karöltve november 22-én tartotta első online technikás gépjármű felderítési akcióját. A reggeli eligazításon rész vett Csaplár Zoltán megyei elnök, Ikladi Endre az Országos Polgárőr Szövetség Gépjármű Felderítési Tagozat elnöke, Végső Attila rendőr alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi osztály vezetője, valamint a szervező megyei polgárőr szövetség elnökségi tagjaként Török László.

A zuglói, soproni, tatai, valamint büki polgárőrök a Győr és környéke főútjain közlekedő gépjárműveket ellenőrizték. A gépjárművek közel egy százaléka volt körözött, vagyis valamilyen szabály,- illetve törvénysértési ok miatt akadtak fenn a kontrolon. A legtöbb szabálysértést a forgalomból kivont, illetve a lejárt műszaki vizsgával rendelkező gépjárművek jelentették, az ilyen járművek vezetőivel szemben a rendőrség munkatársai jártak el.

A nagy sikerre való tekintettel a szervezők megállapodtak abban, hogy máskor is fognak hasonló akciókat szervezni, még ha nem is ilyen nagy volumenben.

A megyében csak a Soproni Polgárőr Egyesületnek van online technikája - emelte ki Pankotai Zsolt, az egyesület kommunikációs menedzsere, majd hozzá tette - de a megyei szövetség elnöksége tervez egy olyan berendezés beszerzését, amivel utána bármikor bárhol tudnak majd ellenőrzést végrehajtani.