Balesetnél biztosítottak

2015. július 22. 10:59
Balesetnél biztosítottak

Egy helyi közúti balesetnél nyújtottak segítséget a gombai polgárőrök július 17-én. A forgalomelterelés több óráig tartott.

 

​Súlyos közlekedési baleset történt 2015. 07.17-én a délutáni órákban Gombán. A balesetben megsérültek ellátásához, mentéséhez, a helyszíneléshez, stb. a gombai polgárőrök 4 és fél órán keresztül biztosították a teljes útzárat a Gombára vezető főközlekedési útvonalon, a ​"Szurdikon". A helyszínre mentőhelikopteren kívül 3 mentőautó, 2 tűzoltóautó és 4 rendőrségi gépjármű is érkezett. A karambolozó két járműben összesen öten ültek, közülük három felnőtt könnyebben, míg egy gyerek súlyosan megsérült​. ​A legsúlyosabb sérültet, egy kislányt csak hosszas és megfeszített küzdelem árán ​tudták mentőhelikopterrel szállítható állapotba hozni és kórházba juttatni.

A helyszín biztosításában és a forgalom terelésében, illetve a mentésben résztvevők segítése érdekében 10 fő polgárőr vett részt összesen, mintegy 5 órán keresztül.

A nagy ​hőség és az útzár miatt kialakult torlódás sok emberben még inkább fokozta az ingerlékenységet, ami miatt többször tapasztaltak a polgárőrök értetlenséget, érzéketlenséget. Viszont pozitív visszajelzést is kaptak azzal, hogy a helyi lakosok közül többen is önzetlenül segítettek nekik ivóvízzel, kávéval, jéggel valamint jó szóval és biztatással.