Betörőt fogtak a lakiteleki polgárőrök

2012. december 29. 08:01

Betörőt értek tetten a lakiteleki polgárőrök 2012. december 22-én az esti órákban a város pavilonsorának egyik üzlethelyiségében. A polgárőrök a betörőt visszatartották a rendőrök helyszínre érkezéséig.

Rácz Adrienntől, az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozata elnökétől kaptuk a tájékoztatást, hogy december 22-én este a szolgálatban lévő lakiteleki polgárőrök állampolgári bejelentést kaptak, miszerint a pavilonsor környékén üvegcsörömpölést hallottak. A polgárőrök azonnal a megadott helyszínre siettek és az egyik üzlethelyiség ablakát betörve találták. Épp a helyszínt szemrevételezték, mikor az üzlet zárt részéről, az egyik csukott ajtó résénél kiszűrődő fényre lettek figyelmesek.  Azonnal értesítették a rendőrséget, miközben a betört ablakon az egyik polgárőr behatolt az üzletbe. Kinyitotta az ajtót és bent a betörőre lelt, aki egy késsel a kezében éppen a falat próbálta bontani.

 A polgárőrök visszatartották a menekülni próbáló személyt, míg a rendőrök a helyszínre nem értek, akik megbilincselték és előállították az betöréssel gyanúsított férfit.

 Meg nem erősített információ szerint az illető egy alig néhány hónapja hazánkban élő román illető.

(forrás: Rácz Adrienn, Rádió P)